Kulturell knockout

Jocke och jag tog en tur till huvudstaden igår. Egentligen bara för att Jocke skulle se en boxningsgala på Annexet vid Globen. Jag skulle med till Stockholm men hade inte tänkt sitta i en stor sal med hormonstinna snubbar och lättklädda damer. Men så blev det. Jag måste ju ställa upp för laget. Förstås. Och ja, lite spännande och fränt var det allt.

Därför kompenserades det hårda med konstig kultur och finfina ting hos Mimmi Staaf. Den konstiga kulturen stod examenseleverna på Konstfack för. Vilket jag visar er glimtar från senare.

Mimmis butik var nämligen första stoppet och oj så mycket fint det fanns där. Hennes möbler är verkligen en fröjd för ögat och jag inbillar mig fortfarande att jag ska kunna måla om en och annan gungstol i någon fräsig färg. Hur det blir med det återstår att se. Hur som helst så kan hon sin sak den där donnan, möbeltapetserare med en fingertoppskänsla för färg och form. Vilken sunkig möbel som helst skulle säkert vilja komma till henne för en makeover, om jag var en sunkig möbel skulle jag ställa mig utanför henens butik och försöka fjäska in mig för att få lite färg. Så det så.

Ingen möbel fick följa med hem den här gången men en given bok och en finfin gul mugg. Boken ”Loppisfynd”, känns nästan lite konstigt att inte jag gjort den eller? Ha. Men den ska bli rolig att bläddra i samtidigt som jag dricker saft ur muggen. För te sommardagar som denna skulle göra att jag smälte ut som en pöl på den nyklippta gräsmattan…

Och är det så att ni vill titta in i den tjusiga butiken så ställer ni helt sonika in GPS:n på Ringdansvägen 3, 126 33 Hägersten, Stockholm. Lätt som en plätt. Och är det trots allt lite omständigt att ta sig dit så tittar ni givetvis in på hennes hemsida och blogg, den hittar ni här, http://www.mimmistaaf.com

Så är det med det.

Kommentera