Kreatöringenjör

I torsdags var jag på jobbmässa. Mest för att jag var nyfiken och för att jag såg chansen till att dela ut några visitkort. Skoja min doja att det är många som behöver arbete!

Shit majbritt, det var ju inte en som var där med hopp om att finna sitt sommarjobb eller framtida yrke. Nej, nej.  Det var flera tusen. Ett säkert kort för att få jobb verkar vara att man är någon slags tekniker och gärna ingenjör. Och om man inte är ingenjör men vill jobba och då gärna i ett annat land, så går det bra att ha några papp på banken så att säga, och sedan pipa över till Canada för lite björnjakt och skidåkning och jobb, eller till något annat spännande land.

Ingenjör är ett roligt ord, eftersom det stavas lite som ”ingen gör”… Jag är en kreatöringenjör. Och jag gör. Förresten så kanske jag ska skriva kreatöringenjör på mina visitkort, vad tror ni om det?

En grej som jag har gjort och som jag fick se utanför jobbmässan var blodbussen. Ja, jag har ju inte gjort bussen, men i bussen finns en tavla som jag målat och jag är stolt över att den får hänga där. Eller hänga, den är sonika fastspikad i väggen. Så den sitter där den sitter. Good stuff.

Ge blod. Ge liv. Få en macka. Var glad. Sök jobb. Se proper ut. Tro på dig själv. Rak i ryggen. Ta i hand ordentligt och titta personen i ögonen. Sen ordnar det sig.

 

Kommentera