Köttsoppa på brillorna…

Nog för att jag är snabb, pratar lite för fort och hade köttsoppa på brillorna. Men jag var bra. Det gick bra. Jag berättade rätt och slätt om bilderna. En sammanfattning av några av mina porträtt. Jag tänkte säga att jag druckit whiskey under hela pausen eftersom min stämma är som den är. Men jag struntade i det. Jag klarade mig också från hostattacker och lyckades hosta mellan talarna eller när publiken höjdes till skratt.

Jag tänkte även säga det här; ”jag heter Eva Hjortsberg – är lärare och konstnär. Om vi säger såhär att jag har pysslat och donat, målat och byggt med lego, fantiserat och studerat ungefär hela mitt liv, då borde summan av kardemumman bli att jag är en kreatöringenjör.

Porträtt förstår ni, det behöver inte vara en fotografisk avbildning, nej, nej, enligt Nationalencyklopedin betyder porträtt; dra fram i ljuset, porträttkonst står för att avbilda en persons individuella drag.

Och det gör jag genom mitt företag, Deermountain Design, hemma i min ateljé. Jag hittar på karaktärer, förgyller befintliga och syr ihop andra vilket jag vill visa er idag. Deermountain är mitt efternamn som jag rätt och slätt översatt till engelska…”

Men jag sa inte riktigt så. Men det gör inget, för jag är nöjd med min presentation och det är huvudsaken. Snart får ni se hur det hela utspelade sig. Och även om ljudet ibland blev som på den där ljudboken, så är det inte så konstigt, rätt var det var så hade jag ju en mick i munnen.

Och de andra talarna, de var grymma. De berättar jag mer om imorgon.

Kommentera