Kontraster i kubik

För ett år sedan var jag fröken med pedagogik och kärlek till barn som främsta innebörd. Nu är jag inredare med kärlek till familjen, designklassiker och merförsäljning. Allt har sin charm kan man väl säga, men jag tycker ändå att det jag arbetar med nu är mer mitt rätta element.

Även om jag förstås kan sakna barnen och mina förra kollegor så ger det här mig mer utmaning, att försöka gestalta ett rum efter en kunds önskemål. Fast det är klart, oftast är det en gardinlängd som ska bytas eller en ny kontorsstol som behövs och inte precis fancy uppdrag som inredare. Jag är ju försäljare och jag tränar hela tiden på att bli en bättre sådan. Men att få jobba i den här miljön, jag måste nästan nypa mig i armen.

När vi var i Stockholm och besökte mässan fick jag även möjligheten att se Inputs showroom och kontor där, dra mig baklänges vad fint det var. Ena stunden åt jag buffé med en herrans massa glada Inputare för att i andra stunden mingla runt hos Vitra. Snacka om kontraster gentemot mitt tidigare yrke. Då fick man nypa sig i armen om man fick gå på julbord. Man måste vara tacksam för det lilla, så är det ju.

Men som sagt. Vilka kontraster och vad tacksam jag känner mig för att jag får möjligheten att arbeta med det här nu. Inredningssäljare. Det är fasen inte dåligt för en fröken. Det var väl mest det jag funderade på och så ville jag ju så klart visa er bilderna innan nästa möbelmässa. Haha.

Happy måndag kamrater och ja, i dag ska jag banne mig sitta på min plats i vårat snygga showroom och försöka göra lite business. En kommer inte jättelångt på influensa och ögonfluss, om vi säger så.

Kommentera