Köksa

20110821-014627.jpg

Jag har jobbat diskpasset på ett 60-års kalas. Hemslöjdens generalsekreterare har minsann fyllt år, vilket firades med pompa och ståt. Hennes dotter är min Lucy Luke. Därav blev jag diskare, fast jag trodde att jag skulle servera.

Och mitt uppdrag som diskmaskin och servitris började 14.45. När vi kom hem från IKEA var klockan 14.10. Och eftersom jag då inte ätit annat än två pizzabitar från bistron när vi kom till Kurvan så var, som ni förstår vid det här laget, häxan inte långt borta. Det resulterade i att jag fick lov att äta pizza medan snubbarna bar upp fyndet för de tre trapporna.

Det här med att göra mig snygg, locka håret och göra mig till för mitt uppdrag som servitris misslyckades totalt. Jag fick byta om i förrådet och sätta upp håret i en kulturtantsknut. Sen utförde jag uppdraget, fick simhud mellan fingrarna och åt väldigt god mat som de slöjdande damerna själva hade lagat.

Jag önskar dock att jag hade haft tid att prata med gästerna för att jag tror att vi hade kunnat tala om en del, eftersom slöjd är kul.

Kommentera