Kokerskan

Igår var det alltså dags igen att hoppa in i köket eftersom mästerkocken var ledig. Till mitt förfogande hade jag en blyg och snäll praoelev. Han fick avancera från att skala till att krydda. Därför skalade jag potatis i en oändlighet. Jag fick skav i skalfingret och fann nya kompisar i potatissäcken. Potatisfigurerna är nästan värda en berättelse. Nu står de i köksfönstret och iakttar kokerskan. För jag ska nämligen vara i köket på måndag med.

Då ska jag minsann avancera. Ambitionen är att laga köttfärslimpa med champinjonsås och potatis. Kanske att jag slår till på ugnsstekt potatis i stället för kokt. Men jag ska inte ta mig vatten över huvudet. Målet är förstås att barnen ska få god mat. Och att jag för första gången in mitt liv ska göra köttfärslimpa.

I går fick de chiliconcarne vilket alltid är lite av en succé. Men eftersom mästerkocken förberett så mycket innan kan jag inte ta åt mig äran. Och gott blev det. Den här gången kokade jag inte 12 liter ris vilket inträffade en gång under min restaurangutbildning…

Kommentera