Klappat och klart

Här är några av de finfina julklapparna vi fick. Temat var som sagt barnkärlek och brandsäkerhet. Bilderna på brandsläckaren, brandfilten och brandstegen kan vi vara utan, men nog så bra om olyckan är framme. Bevare mig väl för att det aldrig kommer att inträffa, men nu har vi graderat oss och samlat vuxenpoäng så att det räcker till nästa jul, minst.

De roligare klapparna är några som ni ser här. Jag hittade den superfina skötväskan på blocket och ordinerade min bror att köpa den till mig i julklapp, så behövde han inte fundera mer på det, givetvis styrde han upp det till mig. Tusen tack! Väskan är från Littlephant, vilket också är ett av mina nya favoritmärken, färgglatt och finurligt. Skötväskan är full av fack och rymmer även en liten madrass som bara är att veckla ut när det är dags för blöjbyte. Bra bra bra.

Sen efter tips från Matplatsen och tillika Jockes kusins familj så fick vi en babyvakt av mamma och pappa. Jag har ju frågat om vad som är bra att ha när man får barn och de tyckte att en sådan var toppen. Vi har provat, det är färgtv och den kan spela en liten trudelutt till godnattvisa. Fiffigt värre. Ställer bara kameran vid sängen och sen har man med sig monitorn, någon annan av er som har en sådan?

Och så hade pappa Pohlman hittat de superfina träleksakerna på Erikshjälpen, jag gillar verkligen retro och vill i den mån det går inte ha plastleksaker, hellre återvunnet och genuint än plastskit. Tur då att den bästa samlingen finns att tillgå i mitt barndomshem.

Som om ovanstående inte var nog fick vi en andel i äppelgården, det känns väldigt roligt och på nästa års agenda står det äppelpress och musteri. Husmodern är här för att stanna, eller? Även om jag förmodligen mest kommer hjälpa till med gräsklippning, lukta på äppelblom och fotografera så är vi nu alltså delägare i den eminenta föreningen Carl Strömbergs äppelgård.

Så var det med det och nu är jag så ivrig inför januari att det spritter i hela kroppen, kanske att jag syr det där godsedjuret idag, bäddar om spjälsängen eftersom Wilma bara sovit där och hårat ner eller fortsätter styra upp kaoset i källaren, vad gör ni en dag som denna?

Hur det än blir så bör något bli klappat och klart!

Kommentera