KeepCup

20120812-094738.jpg20120812-094746.jpg

Nu är väl jag egentligen inte den rätta målgruppen för att använda en KeepCup då jag sällan dricker kaffe och inte alls konsumerar plastmuggar av take-away slag särkslit ofta. Men nu när jag väl kommer dricka kaffe eller varm choklad så ska jag ta med min mugg. I går när Jocke och jag gick upp på stan så hade vi smoothie i våra muggar, sen så gick vi till Mackan och Matteus på Kaffemästaren och fyllde upp muggarna med kaffe. Då passade jag även på att köpa en ny av den mellersta storleken för att få plats med så mycket gott som möjligt. Är inte muggarna snygga så säg?

Vad som är grejen med dessa är att de miljömuggar och fiffiga som bara den. Och vill du ha en egen så pip in till grabbarna på Kaffemästaren och köp en mugg och ta något gott att dricka i. Och köper du muggen hos dem och sedan fikar på Bara Vara så får du 10% rabatt på en varm dryck när du tar med muggen och visar ditt lilla rabattkort. Uppskattat.

Såhär står det på KeepCups hemsida, KeepCup är den första återanvändbara muggen som tillverkats enligt barista-standard (för att passa i professionella espressomaskiner) och de är gjorda enligt standardmått för take-awaymuggar (så vi kan göra ditt favoritkaffe precis som vanligt).

KeepCup görs av plast som är fri från BPA (Bisfenol A). Den lättviktiga plasten är inte termosliknande men har ändå väsentligt bättre värmehållningsegenskaper än vanliga engångsmuggar, samtidigt som den är lika lätt som en engångsmugg att ta med – men säkrare! De är ”stänksäkra” eftersom den smarta öppningspluggen lätt kan ”låsas” i stängt läge. Dessutom kan du diska din KeepCup i diskmaskin – och du kan till och med värma den (utan lock) i din mikrovågsugn (dock rekommenderar vi dig att alltid dricka ditt kaffe nybryggt – det smakar alltid bäst!).

KeepCup passar i de flesta hållare i bilar och på cyklar. Och den kan återvinnas (bra att veta för alla hippa lattemorsor tänker jag).

KORTFAKTA

  • liten KeepCup = 28 engångsmuggar (plastmängd)
  • stor KeepCup = 35 engångsmuggar (plastmängd)
  • i jämförelse med en vanlig engångsmugg (inklusive kaffe) reducerar KeepCup:
  1. global uppvärmning med motsvarande 36-47%.
  2. vattenanvändning med motsvarande 64-85%.
  3. avfall med motsvarande 92-99%.
  • upp till 1000 användningar/KeepCup.
  • Fr.o.m. 16:e koppen reducerad miljöpåverkan (jämförelse med take away-muggar).
  • KeepCup görs av PP (polypropen), LDPE (polyeten) och silikon: kräver relativt låg energiåtgång vid produktion.
  • Sen juni 2009 har världens KeepCup-användare hindrat att ca 750 000 träd har fällts för att skapa pappersmassa.

Och även om jag inte heller är den mest miljömedvetna världsinvånaren så kan jag ju i alla fall vara medveten på ett snyggt sätt när jag dricker en varm dryck. Ha. Och om ni blir riktigt sugna på en kopp, typ nu på momangen, utan varm dryck så kan ni gå in och designa er egen på KeepCups hemsida, de skickar muggen till er och det finns fyra storlekar att välja mellan. Just so you know…

20120812-102405.jpg

Kommentera