Kate Brinkworth

Så heter en av konstnärerna som ställer ut på Ekerums konsthall. Det är också hon som har gjort oljemålningen ovan. Är inte det helt otroligt bra målat så säg?! Jag är imponerad och Jocke undrar när jag ska börja måla sådär. Ja, det undrar banne mig jag med.

Här blev alltså första stoppet, Ekerums konsthall. Vi viste att dessa målningar skulle visas och både mannen och jag var nyfikna. Det vi inte visste var att det även var en slags samlingsutställning, där bland andra Ernst Billgren visade några verk, samt Kjell Engman som hade proppat källaren full av fantastisk glaskonst. Hur gör du det där Kjell?

Men innan vi gick på utställning hann vi precis ta del av lunchbuffén på Ekerums golfrestaurang, och den var inte dum inte. Det blev lite kycklinggryta med ris och laxpasta och till det serverades dåligt golfspel utanför fönstret. Mycket roligt.

Efter konstutställningen som nästan kostade livet på två småfåglar som flög in i fönstret på konsthallen så begav vi oss vidare mot Kalmar, men först efter att jag som den djurvän jag ändå är, hade kört lite pepptalk med blåmesen och talgoxen kunde vi med gott samvete lämna Ekerum bakom oss för den här gången.

Fåglarna kvicknade till och lärde sig en läxa, hoppas jag. Och vi var fyllda av kultur och inspiration. Och fick idéer till nya målningar. När jag kommer hem ska jag minsann måla, förmodligen inte som Kate Brinkworth, men som Eva Hjortsberg.

Kommentera