Kasta tegel

Tur att jag redan är vaken. Annars hade den här morgonen också blivit en i skräck och smärre chock. På huset bredvid kastas det nämligen tegelpannor i ett rör så att det låter som om det vore skottlossning och gangsteruppgörelse. För det vet jag ju hur det låter. Nej. Men det väsnas så inåthelvete att morgonlugnet förstördes på ett ryck.

Jag som laddar för ännu en dag i köket på jobbet. Idag ska jag ge mig på chiliconcarne. Det ska bli högst intressant. Som tur är har jag en liten prao till mitt förfogande, han kan säkert ett och annat. Hur som helst så hade jag en ledig dag igår, ledig från att vara pedagog. Som sagt. Och istället tecknade jag, ramade tavlor, skrev kvitton, gjorde i ordning stora kuvert som jag är tveksam på om de ens får plats i den gula lådan och började på nya bilder. Dessutom gjorde jag bilden till auktionen för Eremos insamling. Men den får ni se imorgon när auktionen startar.

Så länge får ni glutta på en fin mandarin. Den var så fin att jag bar den enskilt i handen från ICA som om jag hade hittat en liten groda. En mandarin med blad. Färdig att målas av. Den får stå på hedersplats bredvid fruktskålen för att inte förlora sin akilleshäl. Bladet. Ha. Konstigt ja. Men fint.

Nej nu ska jag styra upp den här morgonen och trolla fram pondusen i kockrocken och lägga oljudet från att kasta tegel i ett rör bakom mig. Fast dom lägger ju redan skiten i ett rör.

Äsch. Ha en fin fredag!

Kommentarer

 • Ann-Sofie Holmberg säger:

  sån kul idé, jag snor listan jag med 🙂 Ibland står det bara still vad man ska skriva om, men ändå kliar det liksom i skrivfingrarna 🙂
  Gillar skarpt dina akvarell bilder, så himla fina! 🙂

  Glad advent!
  Ann-Sofie

  Den 2 december 2011 kl. 11:36

Kommentera