Karlssons julbord

I går var vi som sagt på Stora hotellet, vi som i mannen och jag förstås, och åt oss tjocka och feta som bockarna Bruse. De hade en si så där 8 sorters sill, en herrans massa lax och kallrökt, köttbullar och Jansson och så ett helt bord med bara desserter. Behöver jag säga att jag blev mätt. Sprängmätt. Haha.

Men deras julbord är förstås ingenting mot mammas och pappas, dvs. Karlssons julbord. Det intog vi nämligen idag. Min bror är hemma över jul så idag firade vi en liten julafton. På självaste julafton ska vi vara här hemma hos oss, men idag var vi alltså hos Karlssons catering. Så även idag är jag alldeles förträffligt mätt. Inget slår mammas Jansson, pappas julklappsrim eller brorsans inhandlade lyxlår, eller vad vi ska kalla det. En rejäl bit kött. Som kom med bud från Frankrike till mamma och pappa och pappa Pohlman fattade ingenting för han hade minsann inte beställt något från France. Men allt var i sin ordning.

Dessvärre får jag ju inte äta sånt, men jag smakade lite, lite.  Eller får och får, om jag fryser in köttlåret i tre dagar så är det okej, men orka. Så det som blir kvar efter jul kan jag spara i kylen på hyllan för ”efter-förlossningen-frossa”.

Sen var det stödvila innan vi öppnade paket. Pappas rim är de bästa, de bästa för att han säkert hör att det rimmar i huvudet när han skriver men när han läser upp det är det just rimmet som saknas. Vi skrattar glatt och rätt vad det är får han till det. I alla fall. Och de som är bra tål att upprepas om fler familjemedlemmar får samma klapp. Smart.

Nåväl. Mätta och belåtna och tacksamma för att de gör så fint och fixar så bra så att julbordet är komplett och så att allt är som det brukar vara. Jag är verkligen otroligt tacksam för att jag har mina föräldrar så nära, ni är bäst.

Nu ska jag lägga mig. Tack och god natt raringar!

Kommentera