Kalk i mitt hjärta

Alltså Kalk. Vi var som bekant där i fredags och avnjöt både det ena och det andra. Jag hade nämligen fått ett presentkort av Gabbe i 30-årspresent som jag givetvis ville nyttja med min man. Därför tog vi först lite korv och ost hemma innan vi tog våra gamla herrcyklar och trampade till Kalk i regnet. Med regnblöta strumpbyxor, fuktiga lår och hungriga magar satte vi oss ner på innergården.

Innan vi ens hade diskuterat vad vi skulle dricka till maten kom en av ägarna med två champagneglas, en ishink och en flaska Raisignac. Jo jag tackar ja! Present från ägarna på Kalk. Flott som fasen! Och som sagt, det där är banne mig det senaste. Drycken riktigt svalkade och smekte min tunga med sin smak av cognac.

Egentligen skulle vi ta det lite lugnt eftersom det var fotbollsturnering dagen efter, men vi kan väl säga att det gick sådär, bra uppvärmning helt enkelt. Dock inte så bra eftersom Jocke senare sträckte ljumsken under sista matchen. Men hur som helst.

Maten var givetvis också fantastisk. Jag beställde som sagt en hamburgare som hette de Luxe, vilket visade sig vara en perfekt stekt oxfilé som toppades med en bit korv från Rosas handel, intryckt mellan ett grymt gott hamburgerbröd. Det vattnas i munnen nu när jag skriver om den goda middagen. Till våra utsökta hamburgare serverades det en fräsch sallad, en kall sås och potatischips gjorda i ugn med flingsalt.

Om ni fortfarande är på norra Öland och är hungriga och redan har besökt Lammet & Grisen så är nästa stopp på listan för god mat Kalk. Så det så.

Tack igen alla Kalkare och Gabbe för att vi fick en så rackarns trevlig kväll!
Och Tack Louise som skjutsade hem oss så att vi slapp cykla i ösregnet.

Kommentera