Julbestyr

Granen står fortfarande grön och grann i stugan, Frank tycker fortfarande att julkulorna är ganska intressanta, tomtedräkten ligger i tvätten och paketen som låg under har paketeras upp och en del av dess innehåll ligger utspritt här bakom min rygg. Jocke försöker få Frank att bygga med Lego, men det roligaste i skrivande stund är ett julägg (som ett påskägg fast rött och det står god jul på) med en legobit i som går att skaka som en maracas. Förutom att Frank har fått leksaker och kläder har han även fått två fina framtänder och en till tand i underkäken. Bra jobbat tandfen (eller vem det nu är som ser till så att tänderna kommer dit, hon hjälper tydligen till när de ska bort)!

Franks första jul har varit lite utspridd, lite jul här och där. Han får nog berätta lite mer om den sen. För mig har den dock varit helt okej, av någon anledning smyger sig julstressen alltid på sådär på julaftonsmorgon trots att jag vet att det kommer bli en bra dag med nära och kära, god mat, soffhäng och julklappar. Som ni ser fick jag en efterlängtad hjälm, jag är nämligen sämst på att dricka vatten, eller snarare komma ihåg att dricka vatten, för när jag väl dricker är jag bra. Nu ska jag bara hitta några lämpliga flaskor att fylla med vatten, sen är saken biff. Kanske att jag kan ha hjälmen på jobbet också och leka byggare-Bob dagarna i enda.

Det bästa av allt är förstås att min bror varit hemma. Han och Frank har lekt och vi har läst julrim för glatta livet. Vi, brorsan, Jocke och jag gick på bio, hundraåringen, sen åkte vi hem till Karlssons och bakade pizza och struntade i julmaten för en stund. Dessutom har brorsan bakat macarons och ännu en gång visat sina färdigheter i köket. Och jag blir lika imponerad varje gång. Ni som följer mig på Instagram har ju redan sett det där förstås.

Det får räcka som rapport så länge, ifall ni varit väldigt nyfikna alltså, haha.
Mer om julrim och klappar i ett senare inlägg.
Hoppas att er jul har varit till belåtenhet.

 

Kommentera