Jamen, godmorgon!

Vaknade 07.10 i skräck. Svordom. Hjärtklappning och beredd på att möta en duschande människa i badrummet. Och nej, inte Jocke för han hade redan åkt till jobbet. Jag studsar upp i ett nyvaket virr och försöker förstå vad vattnet kom ifrån, vem som duschade och hur det var möjligt att det kom ut så mycket vatten. Jag tittade upp mot taket, fick i ett svagt ögonblick av förvirring för mig att det skulle finnas en såndär sprinkler i taket. Troligt. Nej.

Duschen hade underligt nog börjat spruta rätt ut och eftersom den inte satt fast i sitt hölje blev det förmodligen som en dansande kobra. Såhär på en tisdagsmorgon. Jag är inte road.

Vatten ÖVERALLT. Svordom igen. Vattenpöl på golvet, droppar i taket, dränkta handdukar och pappersmassa av toapapperet. Vad hände och hur är det möjligt när duschen är åtdragen så pass att knappt jag kan sätta på den igen?

Ja jösses. Jag försökte lugna mig med att återgå till sängen med våta fotspår som följd. Men lätt att somna om efter det där uppvaket. På min sovmorgon. Kanske lika bra det. För nu har jag ju hunnit moppa taket…
Slutresultat: avstängt vatten i badrummet, tvättat tak och chockvaken Eva.

Jomen, godmorgon!

Kommentera