IXUS + Eva = Drulle

I går var det si som så att min vattenflaska inte var stängd ordentligt i väskan. Vilket som ni förstår, resulterade i att det blev blött i spridda skurar. I ena hörnet var det dock en smärre vattenpöl och i den pölen låg min älskade kamera. Inte bra. Jag öppnade luckan där minneskortet och batteriet sitter och insåg att det var vatten där. Lät en och annan droppe rinna ur innan jag torkade kameran under en handtork. Sen satte jag i minneskortet och batteriet och insåg att den var paj. Kaputt. Broken. Först såg det ut som att den skulle fungera men några sekunder senare var allting grått, gråzonen hade invaderat min kamera. För att göra en kontroll tog jag ändå ett kort. Även det blev grått. Förtvivlad. Insåg att det var dags att köpa en ny kamera och berättade den dåliga nyheten för mamma Ulla och pappa Pohlman.

Ringde givetvis och hörde mig för hos försäkringsbolaget ang. min drulleförsäkring, men eftersom kameran har några år på nacken, så att säga, så var det inte lönsamt. Och som på ett brev på posten var det en lämplig annons i tidningen idag om en likadan kamera fast en nyare modell, för samma pris som självrisken. Jo jag tackar ja. Pappa Pohlman fick en order om att göra ett inköp, han lyckades och när jag kom hem fanns en alldeles ny kamera här. Tusen tack för den förtidiga julklappen.

Och vad händer när jag sätter i minneskortet och batteriet i den gamla? Den går igång som om ingenting hade hänt. Så nu kan vi säga att jag har en ”drullekamera” och en finkamera. Och vad den heter. Canon IXUS förstås. Och nu ska jag iväg och äta julbord med jobbet och dokumentera med min ”drullekamera”.

Kommentera