Inreder i fantasin

Om jag har lite långtråkigt så roar jag mig bland annat med att fantisera om det nya uterummet. Jag inreder i huvudet och önskar att jag ska kunna ligga där på en solsäng och njuta av fågelkvitter och solens varma strålar. Jag fantiserar om middagar vid det långa bordet i lärkträ. Bordet som ännu bara är en konstruktion i huvudet. Som ännu bara är inoljade fina brädor. Bordet där det ska få plats tio personer och där vi kan sitta på varsin gavel och låsas ha en viktig konferens.

I mitt huvud är uterummet nästan klart, det ligger en särskild matta på golvet så att inte kylan ska tränga upp genom springorna, den är grå. Det långa bordet på 250 cm står nästan mitt i rummet, på en svetsad stomme. Runt om står bekväma stolar med hög rygg i svart fuskskinn och glänsande ben.  Inte världens finaste stolar, men sköna och helheten blir bra. I taket hänger en stor lampa så att vi ser kräftorna i augustikvällen. På den så kallade ”shabby chic-väggen” hänger en svart tavla med färgade detaljer. I två hörn av rummet står de lampliknande värmestolparna. Och bordet är dukat för fest med färgglada ting. Om man vill kan man dra för några slags gardiner för skjutdörrarna i glas och låta en festfirande gäst eller två sova i det uppvärmda rummet.

Men på riktigt så är det fortfarande bara de inoljade brädorna av lärkträ som ligger och lurar i väntan på att bli ett bord, och de sköna stolarna finns som ett moraliskt stöd för bordet, även om de heller inte är hopmonterade. Men när termometern visar plus 4 grader är det ingen brådska, men i mitt huvud är det fint och fest…

Kommentera