Inreda barnrum och så…

Nu har vi sett bebisen igen och det visade sig att den hade växt på bra, till och med så att jag hamnande i vecka 19 istället för 18 som jag trodde. Jag förstår inte alls hur det där fungerar, men jag är glad att det fungerar och att vi fick kolla läget i magen. Den lille rackaren såg ut att ha det bra. Än så länge känner jag inget mer än att jag som sagt har en hyfsat ihållande halsbränna, men det betyder tydligen att barnet har mycket hår, har jag hört och det är okej för mig.

Förutom att jag tycker att det är lite overkligt att jag ska bli mamma och att jag blir åksjuk av alla barnvagnar som finns så längtar jag efter att göra om syrummet till barnrum. Jag längtar efter att få bli mamma och ser med spänning fram emot hur det kommer bli och hur den lille kommer se ut. Jag tittar efter barnruminspiration och förundras över att det fortfarande är rosa för flickrum och blått för pojkrum, kom igen, se utanför boxen. Tur att det inte är lag på att det är rosa till tjejer och blått till killar, bilar till killar och dockor till tjejer, för då hade jag gjort ett brott och hamnat i finkan för länge sen.

Jag vill som ni förstår ha alla färger oavsett kön, jag vill sy vimplar även om jag står fast vid att det precis som bokstäver i inredningen har gått över styr, så tycker jag att det är fint och det är säkert roligt att ligga och titta på vimplar i taket när man ska sova. Jag kanske ska sy några snart så kan jag prova själv hur roligt det är.

Sen tittar jag efter barnvagnar på blocket och tradera och hit och dit. Nästan alla är svarta. Fint för visso. Men tråkigt. Helst vill jag ha en retrovagn, så är det någon som sitter och trycker på en sådan så hojta till. Tips gällande det här andra med att vara preggo och sedan bli mamma mottages tacksamt så länge det inte är förlossningsberättelser eller liknande, det kan vi hoppa över…

Och det här med att jag tycker om elefanter, det kan jag inte komma ifrån. Det bara är så.

Kommentera