INDA interiör

Det mina damer och herrar är en alldeles förtjusande möbelaffär som kvällen till ära bjöd in till mingel just fore the girls. Dock träffade vi, vi som i inspirerande E och jag en trevlig herre som arbetade på Reijmyre glasbruk. Vi visade vårt intresse för konsten och för glas och blev än mer intresserade.

Fast det var inte riktigt därför som vi tog oss till INDA, glaskillen blev mest en bonus, utan vi gick dit främst för att få drömma oss bort bland alla fina möbler och detaljer. För det där är minsann en riktig möbelbutik och jag önskar så att jag hade mästerkattens stövlar och byxor där fickorna var fyllda av guld (eller vem det nu var som hade det, inte jag dock) för då skulle jag handla stringhyllor, Arkastolar, Kartellampor, pilasterhyllor, tjusiga lampor, Pappelinamattor, minst en snygg soffa och minst en matgrupp från Carl Malmsten. Och givetvis en Evafåtölj från Bruno Mathsson. Och sen skulle jag förstås köpa ett hus. Fast i omvänd ordning. Naturligtvis. Svårt att få plats med allt annars…

Men nu är jag varken pojken med guldbyxorna eller den där katten så jag smaskade glatt i mig snittar och drack julmust. Gick tre varv i butiken och pratade tyst för mig själv till alla fina designklassiker. Sen så unnade jag mig så att säga, ja, jag unnande mig ett fräsigt armband i gummi.

Och om någon av er nu råkar vara pojken med gulbyxorna eller bara vill handla fantastiskt fina möbler av bästa kvalité så kan jag säga att INDA interiör är ett säkert kort för affär.

Kommentera