I mitt huvud…


Tryck på bilderna för att komma till källan.

I mitt huvud möblerar jag ett kök och en hall. De är nästan färdiga. Köket är från IKEA med vita blanka luckor och svart bänkskiva. Det är nog vitt kakel över diskbänken och sen som en svart pelare i samma slags kakel över spisen och vid fläkten. De övriga väggarna är målade i vitt förutom en vägg som kommer få en tapet likt en vägg av betong. Mot den väggen kommer det befintliga svarta vitrinskåpet stå, bredvid en svart liten pall så att jag når upp till översta hyllan i kylskåpet om jag vill ha sylt till gröten eller nåt.

På den väggen sitter även en tjusig affisch som ser ut som ett rött mjölkpaket. Matbordet kommer vara det som vi har nu men jag ska byta tyg på stolarna. Alltså kommer det vara svart, vitt och teak i köket. Givetvis med en massa färgglada detaljer. Jag fantiserar om ett rutigt golv men vet inte om det kommer bli så i köket.

Men i hallen kommer det rutiga golvet att finnas. Där kommer det även finnas tre röda biostolar i sammet. På väggen ovanför sitter affischer från konserter eller filmer. Önskan i framtiden är att ha någon slags neonskylt. Hatthyllan är den gamla funkishyllan från min farmor och farfar.

Jag glömde en vägg i köket. Där ska så klart den svarta Stringhyllan sitta, men den ska få en kompis. En tvilling. De ska sitta ovanför några bänkskåp. Så det blir två svarta Stringhyllor fyllda med Marimekko skålar som ska samsas med kokböcker och annat fint. Suveränt.

Alltså. Det är så himla fint i mitt huvud. Det är förstås en lång resa innan jag kan visa resultatet, därav en ny kategori, hus och inspiration. Men som jag längtar till mitt alldeles egna hus. Mitt och mannens egna hus. Galet. Men galet bra.

Dessutom vill jag bara säga att jag hittade en fin blogg där ett hem och andra inspirerade bilder visas, ett hem som skulle kunna se ut som vårat i framtiden. Kolla in designinsgiht.se

Kommentarer

 • Petran på DesignInsight säger:

  Ville bara tacka för ditt fantastiska mejl! Sånt där gör mig överlycklig!! Så roligt att du gillar det 🙂

  Verkar spännande det här med ert husköp, vet precis hur det känns! nästan jobbigt att sortera tankarna, så mycket man vill, idéer sprutar liksom!
  Fina bilder du visar, jag är helt kär i vår betongvägg 🙂

  kram

  Den 8 januari 2012 kl. 20:08

Kommentera