I görningen

Förra helgen hyrde vi en släpkärra större än bilen och begav oss till Kvicksund mellan Eskilstuna och Västerås. Eftersom kärran var till för bilar hade man kanske hoppats på att få köra hem en rostig pickup från 50-talet, men som ni ser var det inte riktigt så. Nej vi hade kommit över 21 meter gjutjärnsstaket som sett sina bättre dagar. Men hej, säg vad som inte går att renovera?!

Jocke hittade det på Blocket, han frågade om vi skulle ha det, jag sa ja, gå ut och stega. Svaret blev precis 21 meter på framsidan. Perfekt. Saken var klar. Dessvärre var staketet i sämre skick en vad vi trodde men för en mindre summa pengar fick det ändå följa med hem. Så nu är det inlämnat tillsammans med vår fina grind till en smed och innan sommaren knackar på hoppas vi att det här projektet är avslutat så att vi kan börja på nästa.

Staketet ska blästras och rätas upp, få svart lack och nya ”stödpelare”. Vi ska gjuta en avlång låda ut mot vägen där staketet ska stickas ner så att det blir i jämnhöjd med grinden och så måste vi räta upp granitpelarna. Men för att fixa det behövs både dunderhonung och andra superkrafter. Men vi har ju klarat saker för så det är ju lika bra att testa igen. Tror ni det blir fint?

Dessutom hittade jag en bit vår bakom skjulet när vi lyfte fram grinden, så det är inte bara vi som är i görningen…

Kommentera