Hyr en pensionär

Nya böckerNya sockorBlåbärsris

Eftersom båda mina föräldrar är pensionärer så har jag den fantastiska förmånen att ha dem till mitt förfogande nästan när helst jag vill och det är jag otroligt tacksam för. Känns väldigt bra att vi bor så nära, särskilt nu när Frank är hos oss. Så idag ryckte de ut till mamma Hjort, främst för att jag har insett att det är knivigt att få ihop någon slags lunch när Frank vill vara nära hela tiden, frukosten är jag bra på men sen blir det frukost hela dagen till Jocke kommer hem och det är väl inte precis vad som rekommenderas. Skärpning.

Hur som helst. Pappa hade med sig jättefina gamla och nya böcker och mamma hade med sig god mat. Och efter att vi alla hade ätit passade jag på att dammsuga under tiden som Frank var hos mormor och somnande i hennes famn när de gick runt här och mormor Ulla nynnande vaggvisor. Åh, jag är så dålig på vaggvisor, borde gå en kurs hos mor min. Ni som har smått, sjunger och läser ni mycket för dem, alltså när de är så här små?

Yeah well, hemmet blev mindre dammigt i alla fall, pappa hjälpte mig med lamporna i sovrummet, jag blev mätt och Frank provade sina nya sockor som han har fått av inspirerande E. Frank har fått en massa annat fint också, men det får vi visa en annan dag, han kan ju inte vara modell varje dag heller. Sen skulle jag behöva ett bi eller två så att det blev blåbär på riset. Och nu har vi ett brunt och ett grönt fönster i vardagsrummet.

Och ni hör ju, den röda tråden är Frank annars är det huller om buller av det mesta.

Kommentera