Hustoppen

Jag tittar väldigt sällan på TV. Men i kväll är det ett program som Jocke och jag brukar se. Det går på TV 8 och heter Hustoppen. Jag kan inte påstå att programledarna är outstanding, de har mycket kunskap men lite dålig vokabulär, säger dagisfröken som pratar förskolesnack dagarna i ända. Ha.

Fast husen som är med i programmet är något åt det hållet, något utöver det vanliga så att säga. Det är inspirerande och roligt att få se arkitektritade villor av olika slag eller hem i oväntade lokaler, så som ett vattentorn eller ett gammalt slakteri. Det är 20 hus som ska bedömas av en jury och ett ska utses till Sveriges mest spännande hus.

I toppen just nu ligger huset som går under namnet Slakteriet, kolla in det här. Det föll mig verkligen i smaken och har en stil som är en härlig kompott av rå industri, återbruk och fiffiga inredningsdetaljer.

Nu har det visserligen varit många program redan, men är ni precis som jag nyfikna på hur andra har det så tycker jag att ni ska titta ikväll kl 21.00. Gört bara.

Kommentera