Humle och dumle

Eller egentligen humlor och blommor. Men det har ju inte riktigt lika klang som rubriken. Så vi kör på det. Humle och dumle, hälften höst, hälften sommarsurr i augusti.

En samling humlor från Ölandsföräldrarnas trädgård, humlor som surrade glatt i början på augusti men som nu kanske inte surrar mer. Jag vet inte så noga hur det är med de där fina små djuren om de kanske har lagt sig för att vila upp sig till nästa sommar eller om en humla bara blir en sommar. Pappa Pohlman vet säkert, och kommer bergis upplysa mig om det imorgon, så till dess är det oklart.

Hur som helst så var inga humlor kvar där nu när jag tog ett varv med kameran i trädgården. Nu var hösten påtaglig, halva gårdsplanen full av löv som täcktes av perfektionistens regndroppar. Där fanns några ståtliga färggranna blommor och så de kyliga vindarna. Men mest höst. Nästan så att jag fryser till av tanken. Och så är det något särskilt med de där perfekta små runda vattendropparna, hela världen är ju där och dessutom uppochner. Har ni tänkt på det?

Och så humlorna, de vill jag ta upp i min hand, klappa snällt och önska dem ett härligt liv med mycket nektar och kärlek. Fast som ni förstår hoppar jag över det första, knäpper några kort istället och önskar de ett härligt liv med mycket nektar och kärlek.

Så är det med det. Humle och dumle kan du va!

Kommentera