Hotell Borgholm

Karin Fransson vet vad en smakupplevelse innebär. Jösses Amalia vilken måltid vi intog på Hotell Borgholm. Vi. Min mamma och pappa, min blivande man och mina öländska föräldrar, Pelle och Vailet. Det var så gott så vi visste inte var vi skulle ta vägen. Min mamma Ulla är en trogen lyssnare av Karin Fransson program på P1. Mamma har dessutom länge längtat efter att få äta av Karins meny, men det har inte blivit av förrän nu. Och vilken fullträff!

Min sommarchef och tillika årets ölänning Anna Barkevall rekommenderade den här menyn efter att hon och hennes familj ätit den nyligen. Menyn gick under namnet Karins smaker och var en meny med 7 sagolika rätter. Som dessutom kompletterades med 3 instickare för att ”rensa” gommen. Vi intog alltså 10 rätter. Det var så gott så det går inte att beskriva. Vi hade en fantastisk duktig servitris och kvällen var mer än lyckad. Till råga på allt fick vi möjligheten att hälsa lite glatt på Karin, hon skrev även en hälsning till mamma i en av hennes kokböcker som vi köpte.

Den här middagen är en middag som vi kommer försöka beskriva många gånger. Jag tror inte att jag någonsin kommer äta något godare. Så har ni vägarna förbi och vill uppleva något alldeles extra i smakväg rekommenderar jag starkt Hotell Borgholms utsökta meny.

För vad sägs om dill- och gurkgranité med rörd kräm på Hagelstads färskost och Kalixlöjrom. Serveras med dillfrökryddat surdegskrisp. Eller vit chokladröra med passionsfrukt, rostade nötter, chokladcrisp och jordgubbssorbet. Jag säger bara mumsfillibabba!

Kommentera