Hos farmor och farfar

Idag har jag varit i Ställdalen med mor och far. Vi kan säga att vi var hos min farmor och farfar, för de bodde där förr, nu är de änglar och vakar över mig. Och vi vaktar över deras hus. Så idag gjorde vi fint i trädgården, fint i bemärkelsen att elda upp grannarnas gamla julgranar som enligt tradition bildar en hög på vår tomt.

Jag klippte taggbuskar och krattade för glatta livet. Sen var det lunch och vila lite middag. Och efter det tittade jag som vanligt till de gömda skatterna, rätt vad det är så kommer väl den där gamla mockajackan med axelvaddar vara den mest moderna, för att inte tala om de tokigt höga platådojorna som jag mer eller mindre bodde i under åk 8. Jag tog med skorna hem i förebyggande syfte, jag tror nämligen att de fortfarande sitter som ett smäck, visserligen är gränsen mellan snygga och tokfula hårfin, men vad fals! Då är det bara att hålla sig till mammas motto; gå fort och se glad ut!

 

Kommentera