Home sweet home

Nu är vi hemma i Örebro igen. Wilma och jag har varit på Öland i en månad. Fantastiskt skönt. Lagom stressigt och precis som det ska vara på sommaren. Min sommar. Wilma har nog inte haft det så stressigt, jag tror att hon älskar Öland lika mycket som mig. Där vi bor måste ju vara den bästa platsen för en katt. Massa kaniner att spana på, några andra katter att jaga bort, havsutsikt och skog att smyga på möss i. Inga vältrafikerade bilvägar och inte många andra hot. Möjligtvis havsörnen som har en vingbredd på minst 2 meter (fattar ni vilken stor fågel det är, en basketspelarfågel om den stod på vingen) och som säkert gärna äter katter. Men inte Wilma inte. Hon bara njuter och kissar på ängen…

Givetvis ska jag visa massor av bilder på väggmålningen, naturen och mitt Öland nu när jag är hemma vid min älskade dator, där internet går snabbare än tåget och där Photoshop är ett behövligt verktyg för att få ihop bilderna så som jag vill. För tro mig jag har fotograferat.

Vi kom hem igår kväll efter en resa genom regniga småland. Vi sprang in med Wilma och mötte Karlssons catering och blev serverade mat. Bilen packade vi ur idag och när vi vaknade sken solen. Det är bra härligt att få komma hem till det här fina huset. Jag har längtat hem mer nu än när vi bodde i lägenhet. Men det kanske inte är så konstigt.

Spännande att se hur fint huset blir utvändigt också. Plåtslagaren gav oss sovmorgon och gjorde sedan klart på baksidan. Nu är det några stuprör kvar och plåt på taket av farstukvisten, sen är det banne mig så förbannat fint som det kan bli. Vi kan plocka ner ställningen och njuta av att vi bor i hus. Värma oss i solen som Wilma och bara ha det skönt av hur fint vi har det.

Förresten så ”råkade” jag köpa två skålar till samlingen. Av någon konstig anledning så dyker det upp fler och fler färger som jag inte trodde fanns. Med hem från Kalmar fick färgen oliv och purpur följa. Det är skålarna som står åt rätt håll i hyllan. Jocke påstår att det inte får plats fler nu. Men jag ser ju att det finns plats i hyllan om man tar bort det som inte är av märket Iittala Marimekko.

Nåväl. Jag ska sortera foton. Först ska jag nog sova lite. Sen tänker jag även måla tre nya djur innan måndag, kuckelura på lite mer kreativa uppdrag och sen försöka ta det lite lugnt. Jag börjar ju jobba som fröken på måndag igen…bara så ni vet.

Kommentarer

  • Rellmo säger:

    Som jag ser det får du plats med 7 skålar till. Sicken tur! För vem vill inte sitta inne på 512 skålar från marimekko?! 😉

    Den 10 augusti 2012 kl. 11:39
  • Eva säger:

    Eller hur, den som har flest prylar när den dör vinner 😉

    Den 10 augusti 2012 kl. 16:03

Kommentera