Hobbyelektriker

I somras när jag och brorsan var på loppis hittade jag en lampfot i glas, kanske gav en tjuga för den eller så. Jag började pyssla redan på Öland men kom på att det vore klantigt att göra klart den där eftersom jag då skulle vara tvungen att frakta hem den med en stor rund glaskupa på. Så då gjorde jag klart den idag. Jag tror att jag köpte lampsladden på Åhléns, resten köpte jag på Clas Ohlson.

Och det är väldigt lätt att göra om en lampa, bara man har koll på vilken sladd som ska till vilket hål, så att säga. På själva kopplingen står det ett N och ett L, N för noll och L för ledare och jag har lärt mig att blå är noll och brun eller svart är ledare. Sen är det bara att skruva dit sladdarna, sätta i lampan och hoppas på att det lyser grant när man sätter i kontakten. Glöm dock inte att tejpa fast själva textilsladden på elsladden, så att den inte repar upp sig.

När jag berättade för killen på Clas Ohlson att det bara var att chopp, chopp och sen sätta ihop det med sladden så tyckte han att det inte bara är så bara, men jag tycker att det bara är bara. Och det var inte så att jag letade upp en kille, vilken som helst på CO för att berätta detta, utan för att jag frågade en i personalen var själva lampgrejen fanns.

Jag är nöjd med resultatet och det lyser som bara den här bredvid mig nu. Lampsladden var väldigt lång så den kunde jag ”gömma” i glasfoten. Fiffigt va?

Kommentera