Hjortsbergs tryckeri

Efter redovisningen av grafikkursen, som visade sig bli ett prov på att skära passepartout så startade jag tryckeri hemma i ateljén. Det där med att skära passepartout var inte riktigt min grej, matematik en måndagskväll fungerade icke. En millimeter hit och två dit, det ser ok ut om man tittar på bilderna snabbt, annars är det inte godkänt. Men vad tusan gör det om hundra år?!

Istället gick tryckeriet varmt och nu finns fyra vita tygkassar till försäljning, det är redan fyra svarta bokade, så om någon är sugen på att köpa en vit till priset av 170 kr så är det bara att lämna en kommentar här. Om man tycker att det är dyrt så får ni tänka att det är handgjort, jag har ritat trycket, fått in det i ramen, och sedan tryckt och till sist strukit i fem minuter på varje sida. Så för ett sådant konstverk känns 170 svenska riksdaler som ett bra pris.

Jag är i alla fall väldigt nöjd med mitt tryck, för att inte tala om Jocke, som glatt fick ett nytt linne och en ny kofta med ett stycke skrikapa på. Lovely!

 

Kommentera