Hemvändardag pågår

ByalagPV sportVolvoÄlskade mor och farKlassenDetaljerBabyblåCarreraMorfar och FrankOBSSnyggt

Under tiden som Jocke förlustade sig i Göteborg tillsammans med Robbie Williams och 61000 andra så tog Frank och jag en tur med mamma Ulla och pappa Pohlman. Vi åkte på loppisar och stannade till i Ställdalen, där pappa är uppväxt. Ett litet utdött samhälle som knappt kan skvallra om sina glansdagar på 50-talet men som jag vet fanns där då pappa har berättat det för mig.

Och ett fantastiskt fint funkishus med knarrande trägolv, fiffiga detaljer som skjutdörrar och babyblå kulörer. Ett hus som min farmor och farfar byggde och som nu ligger på helt fel läge för att det ska få all den kärlek som det verkligen förtjänar, men i spridda skurar så är mamma och pappa där för att klappa snällt och minnas tillbaka till hur de var när de var unga. Dessvärre är farmor och farfar i himlen och vakar över oss.

Och även om inte samhället levde upp igår så gjorde sannerligen pappa det. Han blev till sitt esse tillsammans med sina gamla klasskamrater.  Han slog sig ner på byalagets plaststolar och berättade historier från förr omringad av kvittrande tanter, med härlig dialekt och varmas skratt. Frank tog för sig och höll låda med mamma och mig.

Sen åkte vi hem igen, till min by, Mosås. Så vi kan säga att det var en hemvändardag i dubbel bemärkelse. Fast jag nöjde mig glatt med att vända hem till mamma och pappa, ta en promenad och på sin höjd träffa min gamla fotbollstränare…

 

Kommentera