Hemskt fantastiskt

Egentligen kan man inte säga att något är hemskt fantastiskt för det talar ju liksom mot varann. Men det här är hemskt fantastiskt. Det där med att vara berörd av en främling…

Jag följer en tjej på Instagram, Fröken Gul (frkgul) jag känner henne inte alls, men jag gillar hennes bilder på fina prylar och hennes välformulerade meningar. Men så en dag var bilden fin och texten lika välformulerad som vanligt men innehållet alldeles hjärtskärande. Hachtaggen på slutat av texten förklarade allt. Fuck cancer.

Jag blev berörd, som man blir, svor inombords åt den fruktansvärda sjukdomen och önskade innerligt att någon i min närmsta krets aldrig ska drabbas. Aldrig någonsin. Börjar lipa av bara tanken och försöker fokusera på annat. Så jag tittar vidare på bilderna på Instagram.

Men så igår, skriver den här tjejen att hon önskar att de hade lite mer pengar så att de skulle kunna ta en resa, bara hon och hennes kille eftersom livet är skört och ingen vet vad som händer härnäst. Det var ingen text där hon önskade sig något, bara ett konstaterande att det där kontot med sparpengar hade varit fint nu. Och då händer det.

En av hennes följare kommer på den briljanta idén att om alla fröken guls följare bara skänker fem kronor så kan de åka på en weekend. En annan av hennes följare som också är en nära vän till henne öppnar ett konto och vips så sluter godheten i mänskligheten upp. Jag sätter in en slant som så många andra, inte mycket, men räcker till en dagens. Ungefär.

Och så idag på fröken guls Instagram kan vi se att de har hamnat i Amsterdam, att summan som för henne både kända och okända människor har skänkt har tagit dem bort från verkligheten en stund. Jag blir mållös av genomslagskraften och säger bara fuck cancer…

Kommentarer

  • Linda säger:

    Ja, fuck cancer…

    Den 26 oktober 2013 kl. 10:51

Kommentera