Helstekt lamm och Ölandstokar

I kväll bestämde jag mig tydligen för en bloggafton och inget annat. Skönt. Nästan lika skönt som att gå bland korna och lukta på havet. För det hann vi ju också med en snabbis när vi var på Öland. Och förutom att vi spatserade på kostigar och tittade på havet så åt vi god lunch i Kåre hamn, något som har blivit en tradition för mannen och mig. Jag tror att en Fish n’ Chips smakar bättre ute i solljus, gott var det i alla fall.

Och sen blev vi bjudna på en hejdundrande grillfest med helstekt lamm. Som jag hoppas kommer bli en tradition, för kom igen vad gott det var. Lammet smälte i munnen och det var väl så rött så att livsmedelsverket skulle kunna sätta mig i finkan, men som sagt, dra mig baklänges. Erik Östman är en gourmetkock. Hela kvällen var fantastisk.

Avsaknaden av en bra deo gjorde sig påmind tidigt in i skrattsalvorna och jag fick träningsvärk i skrattet och önskade att ingen kände min lukt av köttbullar och svett. Ha. Det berättades knasiga men ack så sanna historier, nya men logiska djurläten växte fram och jag satt på ett hörn av bordet och fick imma på glasögonen för att jag skrattade mig så varm.

Omgiven av Ölandstokar och med en mästerkock i köket. Bästa lördagskvällen på länge. Och efterrätten, en fristylande äppelpaj med förbannat god glasstjofräs till. Exakt vad det var som kittlade dödskönt i kistan kan jag inte svara på, men jag säger det igen, Erik Östman är en gourmetkock! 

Kommentera