Hello sunshine eller…?

I dag kan varken jag eller vädret bestämma oss för hur vi ska ha det. Vaknade till strålande sol, som sedan byttes till regn med hagel och nu är det lite sol men mest moln och kyligt. Jag har krupit ihop vid skrivbordet och fixar med bilder. Borde egentligen städa, byta lampa över köksbordet och göra grafik. Men lite av det hinner jag innan det blir den 2:a maj.

Jocke och jag har varit i stugan och ”firat” Valborg, eller vad man ska kalla det. Vi hade grillpremiär i alla fall. Jösses vad gott det var! Grillat är godast helt enkelt.

Annars var det mer som en vanlig skön lördagskväll. Det här med Valborg är inget särskilt för mig, det var det när jag var liten och familjen gick i samlad trupp till fältet bredvid den stora stenen, där det var en makalöst stor majbrasa. Där kunde man köpa godis i kiosken och leka vid den stora stenen samtligt som en mindre skara föräldrar sjöng in våren.

Men nu duger det alldeles utmärkt med en liten brasa på briketter där den marinerade fläskfilén får en perfekt genomgång av värmen. Fast det är klart att en ordentlig majbrasa alltid är fascinerande. Hur som helst så säger jag, välkommen sköna maj!

 

Kommentera