Helianthus

Samtidigt som min anställning på Förskoleteamet Helianthus AB startade la jag till en kategori i min blogg som heter Helianthus. Här kommer jag bara berätta vissa godbitar om mitt nya jobb, syftet är att dela med mig av nästa generations förskola, men på mitt sätt. För de har givetvis en egen hemsida.

Idag cyklade jag till Rynninge, glömde bort hur svettigt det är med en cykel med växlar. Naturligtvis kan man växla ner, men då får jag ju trampa som en idiot, bättre på 3:an. Van med gamla herrcyklar utan växel. Nåväl, hjälmen på och höga förväntningar.

Jag har träffat förskolevärldens Ingvar Kamprad, behöver jag säga mer? Egentligen inte, men jag vill i alla fall dela med mig av namnet Helianthus. Det är nämligen si som så att vår VD heter Solveig, en åsiktsstark dam med glada ögon och en glöd utöver det vanliga. Med rörande tårar och intresserande öron blev jag hänförd under hennes presentation. Och skrattade glatt när hon berättade om grunden till namnet.

Såhär var det, Solveig arbetade med en tjej som hette Rosie. När Solvig skrev under utskick signerade hon med de tre första bokstäverna i damernas namn, vilket bildade SOLROS. Men solros var upptaget på PRV när hon skulle starta eget, hennes pappa letade snabbt upp namnet på latin. Det var Helianthus Anus. Som ni förstår ville Solveig inte ha med anus i sitt företagsnamn. Därför blev det Helianthus. På den vägen är det…

Kommentera