Hej mitt vinterland…

20121209-212138.jpg20121209-212151.jpg

Eller ska jag säga stånk och stön, ge mig en midnattsbön…

Det har varit så himla fint ute i helgen, men jag har haft så ont i ryggen och rumpan att jag nästintill bara vände mig om i sängen och somnade om. Typiskt tråkigt. För ett ögonblick fick jag för mig att jag fått graviddiabetes, ständigt trött, törstig och kissnödig. Imorgon ska jag till barnmorskan så då får vi se om det bara är en släng av hypokondri och allmänna gravidkrämpor eller om så är fallet. Har någon av er haft det?

Jag hade så klart tänkt måla färdigt den där tavlan, fixa lite skolarbete och ta det lugnt, men inte bara ta det lugnt. I dag sov jag t.ex. tre timmar mitt på blanka dan. Vad är det för hittepå? Sen har jag gått runt här och stånkat och stönat och varit sugen på sötsaker. Jag tror att det blev dåligt för att jag började lördagen med att väga mig, tung, jättetung. Låren har växt ihop och jag ät trött på att bli andfådd bara genom att göra en målvaktsrullning för att komma ur sängen. Men bara 38 dagar kvar till nedsläpp, om vi ska följa statistiken, så nu kan jag gå i ide till dess.

Sen skulle Jocke göra fint i badrummet och fixa med bänkskivan, då visar det sig att den blanka svarta som vi har beställt inte är den som ligger i kartongen, den var så matt att jag blev ännu mattare. Och ännu mer typiskt tråkigt. Jag undrade som hastigast ifall de vi har beställt skivan av inte är medvetna om att de gör business med ett preggo, men Jocke tyckte att vi kunde vänta med att skicka in just det artilleriet och ge dem en chans, innan fredag ska den nya vara på plats. Så är det bara.

Äsch. Jag går och lägger mig igen. Det blir inte bättre än såhär. Veckan som kommer måste däremot bli bra för det händer en massa roliga saker, fikadejter, luciafirande på jobbet, hemma-hos-fotografering och baka julgodis med världens bästa mamma. Sen ska jag ju julpynta också, som tur är har världens bästa pappa Pohlman redan förberett lite. Tur att de håller ställningarna när katten och jag mest ligger sked dagarna i ända…

God natt. Stånk och stön och midnattsbön…

Kommentera