Här snackar vi kärlek

En kompis till mig bad mig föreviga hennes sons fantastiska kärleksförklaring till henne. Men kom igen, hur kan man kläcka ur sig en sådan kommentar som fyraåring? Det är ju så gulligt så att tårarna rinner till. Självklart ville jag hjälpa henne med det.

Först visste jag inte hur jag skulle få till snöflingorna så att det blev fint. Jag vred och vände på det i datorn, funderade på att göra klassiska urklipp likt de som sitter på fönstren på jobbet men till slut så kom jag på det gamla knepet med salt. Så jag målade med akvarell på ett stort akvarellpapper och strödde sedan ut salt på papperet. Då suger nämligen saltet upp färgen och bildar mönster som liknar snöflingor.

Brilliant. Jag blev nöjd. Sen fick jag vänta till färgen torkat, borsta bort saltet och skriva dit texten med en bokstavsmall. Jag använde poscapennor till färgen på bokstäverna. Tadaa! Klart och redo för leverans.

Och gissa om gossen som sagt detta till sin mor blev glad över tavlan? Han hade visat ett uttryck av total lycka och stolthet innan han hade slängt sig runt mammas hals i en stor varm kram. Härliga ungar. Och vilket citat sen. Love it.

Kommentarer

  • Jenny säger:

    Den är så fantastiskt fin! Jag, och min son som kläckte ur sig citatet, kunde inte vara mer nöjda än vad vi är. Den blev precis så som jag önskade: lite strikt, lite glada färgklickar och finfina snöflingor. Återigen tack Eva!

    Den 16 december 2013 kl. 15:15

Kommentera