Gult är inte fult

Samtidigt som snön smälter bort längs stadens gator plockas påsken fram i butikerna. Gula kycklingar. Fjädrar i alla dess färger. Påskägg. Äggkoppar. Och det mesta som är gult får en exponerad plats för att möta kundens nyfikenhet och eventuella behov. Jag har inget kycklingbehov.

Jag ler glatt åt kycklingarna som jag och min bror gjort i flirtkulor. De som är vindögda och har sneda näbbar. De som alltid plockas fram en gång om året och som gjordes när vi gick på dagis. Och ja, jag vet mycket väl att det numera benämns förskola, men när jag gick på förskolan hette det dagis. Och på mitt dagis gjorde vi vindögda kycklingar med sned näbb.

Att påsken lyser gul i butikerna är återigen ett tydligt tecken på vår. Påskliljorna plockas fram i blomsterbutikerna och kanadagässen letar föda längs ån. Jag insuper solenergi och ser framemot att plocka undan vinterjackorna och ställa ner snowjoggersen i källaren. Och gult är inte fult.

 

Kommentera