Gubben i lådan

RisingsboGubben i lådanGosaPussFossingarStadiga lårMin nalleTjena

I morse fick mamma för sig att det var morsdag. Inte så lätt att hålla reda på då hon precis har blivit mamma. Men hon inbillade sig det och undrade var presenterna var, visserligen fixade pappa en lyxig räkmacka till frukost, vilket han tyckte räckte. Men eftersom det är jag som ska fira min mamma så fick jag ju lov att ställa upp på lite bus, hoppa ner i en träback, bli gubben i lådan och charma kameralinsen som om jag inte gjort annat. Och mamma, hon blev så nöjd och glad över mina tricks i lådan att jag vet inte vad.

Men en sak vet jag, idag var det inte morsdag här i Sverige. Och tro mig, jag försökte säga det till henne mitt i den där fotograferingen, men hon lyssnade inte, hon bara knäppte kort, på kort, på kort och sa hur fin jag är. Och ja ba, jaddi, jaddi, jaddi…det är morsdag den 26:e maj, inte idag mamma. Hallå.

Nog för att många andra länder i Europa har firat sina mammor idag, men se där får vi lugna oss lite och det kanske är bra för då hinner jag ju fila på någon present. Åtminstone.

Hur som helst så hade jag och en av mina nallar en bra stund i Risingsbos gamla träback, trots att jag snuttade lite på nallens örsnibb och funderade på var jag kunde segla iväg med den där båten. Mamma frågade nämligen om jag åkte båt, jag fattade inget, men spelade med och sjöng ’oh boy’ med Peps Person för att få upp stämningen lite, nästan som skepp ohoj! Alltså.

Sen har jag lekt med mormor och morfar när mamma och pappa har fixat med det där köket, men det får jag berätta om en annan dag, nu ska jag nämligen sova gott i min säng.

Så. Sov gott!

Kommentera