Gravänder och frusna badstränder…

Jag fattade ingenting när klockan ringde, var är jag, var ska jag, varför, vem är jag? Sen kom jag på. Inte vem jag är och varför, det är inte helt solklart. Men soluppgången. Ja tack. Vaken med marginal dessutom. Fågelsången kvittrar in genom stenväggar, fönster och ventilation. Kom ut, kom ut, kom uuuuut!!!

Jag gick ut på frostbiten gräsmatta, ner mot havet, in genom kohagen. Möttes av gäss, fiskmåsar, skrattmåsar, strandskator, strandpipare, gravänder och kyliga stenstränder. Bland annat. Och den rosa himlen förstås. Offrar i vanlig ordning min högra hand. Lätt värt. Villhöver en ny kamera. Om Nettan ändå kunde få tummen ur och fixa bokföringen. Inte så länge kvar innan deklarationen ska in. Svordom och könsord.

Hur som helst. Det var en fin morgon. Med havsörn och fyr i motljus strax efterföljt av en cykeltur till bageriet, en mazarin på stubben och varma frukostfrallor i cykelkorgen. Så ja, om en skulle ta och skriva 2000 ord och fixa ytterligare en examinationsuppgift då. Suck. Inlämning senast 23.59 idag. Heja heja.

Kommentera