Grattis pappa Ove

Det har väl inte undgått någon att det är fars dag idag. Nej, tänkte väl det. Och eftersom även jag har en pappa så ville jag givetvis fira honom. Han påminde mig så klart, för sånt har jag inte riktigt koll på. Och tur var väl det för då hann jag ju fixa smaskiga presenter till både mor och far. För mors dag vet jag inte heller när det är och jag tyckte att det blev lite orättvist annars.

Pappa Pohlman fick en handplockad blombukett, delikatesser från en liten fin butik som mannen och jag hittade i Askersund, för övrigt den enda nyttan vi gjort den här helgen, annars har det som sagt varit fokus på sova, äta, fota. Mer om det sen. Hur som. Förutom brieost med tryffel, senap från Frankrike, lyxsalt och goda kex fick han en tidning av märket Top Gear och två trisslotter. Med en utdelad vinst på 25 spänn. Yes asså. Mamma fick smakfull vitlök, även den från Frankrike och en tidning om mat och vin. Bådar gott inför julen. Som om jag var orolig. Nej.

Som tack för att jag får vara deras dotter, inklusive man, bjöd mor och far på en smarrig trerättersmiddag där det skålades i bubbel och borde ha hurrats för Ove. På menyn stod följande; Västerbottenpaj toppad med kallrökt lax, oxfilé med potatisgratäng och kantarellsås samt en marängtårta med en touch av mörk choklad. Flott ska det vara på fars dag.
Så grattis bästa pappa Pohlman, Ove Pohlman. Och tack för maten.

Kommentera