Grattis Ingvar!

På onsdag fyller Ingvar Kamprad 85 år. Jag säger grattis och sjunger för honom. Trumvirvel och fanfar. Men vet ni, att Ingvar har fått en tavla av mig en gång. Jag träffade honom när jag var med och öppnade IKEA i Haparanda. Jag vet inte om jag har berättat det här redan, men då får det vara så.

Jag hade med mig en liten tavla med äpplen på, som jag givetvis hade målat själv. På ena äpplet satt en klisterlapp som det stod IKEA på, ni ser ju själva även om det är dålig bildkvalité. Jag tänkte att jag skulle ge den till restaurangchefen som tack för att jag fick komma och arbeta under öppningen. Men så tänkte jag, kommer Ingvar då ska jag för tusan ge honom tavlan. Och så fick det bli. När han fick tavlan så sa han, men Eva, vad ska jag med den här till? Ja, du får göra vad du vill med den, sa jag.

Men sen när jag kom hem igen och skulle arbeta på IKEA här hemma så hade jag fått ett kort i mitt postfack. Och gissa vem det var ifrån? Mycket riktigt, ett handskrivet kort av Ingvar Kamprad. Han hade skickat ett tackkort till mig. Vilken grej!

I kortet stod det följande:

Kära Eva!
Om du visste hur glad jag blev över din fina present – den har redan intagit en hedersplats i mitt arbetsrum.
Hjärtligt tack och stor kram
Ingvar Kamprad

Så nu funderar jag på att skriva ett grattiskort till honom, det vore sannerligen på sin plats, får vi se om han kommer ihåg mig. Fortsättning följer…

 

Kommentera