God natt…

20120725-225005.jpg

Igår hade jag verkligen värsta bästa lediga dagen. Minus att inte Jocke var med förstås. Men han kommer snart hit så då blir det ordning på torpet.

I går var det som sagt strålande sol och verklig sommarvärme. Efter gräsklippningen cyklade jag in till byn och belönade mig med fina Riceprodukter till Jockes stora förtret. Men han är som sagt inte här ännu och vet inte om att vi tydligen behöver sex assietter i regnbågens alla färger så att vi kan duka upp till färgglada middagar på verandan. Det ska nämligen ske i augusti, då värmen är här för att stanna och jag åter är hemma i Astrid Lindgrens värld. Om jag får bestämma.

Men innan jag trampade hemåt och mimade till discodängorna i hörlurarna så köpte jag med mig en dagens från kvarterskrogen och placerade sonika en spätta i cykelkorgen. En spätta i cykelkorgen och en på sadeln.

Sen åt jag glatt i solen och försökte styra upp någon slags solbränna i takt med Eskil Erlandssons sommarprat. Alldeles lagom behagligt med en småländsk bonde sådär på sin lediga dag.

Gårdagens roligaste var när jag var hos mina Ölandsföräldrar och mamma V tejpade ner sitt nytvättade hår runt öronen så att polisongerna på den klassiska kortklippta damfrisyren inte skulle krulla upp sig och stå rätt ut när det torkade. Typ av tejp var vanlig kontorstejp och ej silvertejp. Uppfinningsrikt måste jag säga.

Idag däremot såg jag det fina vädret från insidan av receptionen. Men det är inte så dumt det heller. Bara en annan grej.

God natt.

Kommentera