God natt pizzalovers!

I kväll gjorde vi egen pizza. Fast degen hade pizzabagare mamma Ulla fixat. Hur fiffigt som helst.  En deg som legat i frysen och som sedan skulle fram på jäsning i 4 timmar. Jag vet inte hur det är med deg (cash kan utan problem ligga i frysen eller), om all deg kan ligga i frysen. Det här var ju onekligen enkelt i alla fall. Dessutom var pizzadegen i perfekt portionsstorlek.

Förut när vi var mindre, vi som i min bror och jag. Så hade mamma bakat pizza hemma som vi åt när vi kom fram till Öland. Det var lite som en grej vi längtade till. Sen kunde vi slåss om vem som hade fått tjockast kant, för kanterna med smör på är förbannat gott. De där middagarna vid det runda bordet precis efter vi hade kommit dit var något speciellt och är det fortfarande. Även om inte hela familjen är samlad.  Nåväl. En liten parentes bara. Och jag längtar vidare till Öland…

I alla fall. Som pålägg som skulle in i ugnen hade vi ananas, salami, kalkon, champinjon, tomatsås och ost. Sedan när den var färdiggräddad la vi på ruccola, parmesan och cocktailtomater. Det här var den bästa pizzan på länge. Jösses vad mätt jag blev. Sen har jag sovit på soffan till nu. Haha. Skön fredagskväll. Joråsåatt. Jag går och lägger mig igen, dá.

God natt pizzalovers!

 

Kommentera