God dag yxskaft!

Strulig natt. Frank var ledsen, jag hostade och Jocke försökte nynna Frank till sömns igen. Ingen sov vidare värst alltså. Egentligen hade jag sett fram emot en liten sovmorgon eftersom jag började klockan nio idag, men i samma stund som jag önskade det kom jag på att vi skulle skjutsa pappas bil till verkstan för att gubbmercan skulle få sommardäck.

Sagt och gjort. Eftersom Frank somnade om på morgonkvisten lät jag Jocke sova vidare en stund, egentligen var det han som skulle utföra uppdraget med gubbmercan och således också hade informationen, men jag ställde upp för laget. Tog på mig närmsta mjukisbyxa och körde bilden till verkstan, lämnade nyckeln och informerade om att låsbultarna låg i framsätet och att jag under tiden som däckbytet genomfördes gick till Ica Maxi för att köpa lite grönsaker för att uppgradera dagens sallad. Snubben på verkstan tog emot nycklarna och sa inget mer om det.

Jag pinnade iväg över bron till Ica Maxi. Ringde till pappa och sa att bilen var inlämnad där den var, hos Gustaf, han svor högljutt och jag vände på klacken och gick tillbaka till Gustaf. Jag hade nämligen tid på Centrala gummi klockan sju men hade lämnat bilen på Holmen. Hoppsansa. Väl tillbaka hos Gustaf var bilen redan upphissad i taket och däckbytet var igång, jag bad om ursäkt och sa att jag inte ens skulle vara där, frågade vad kalaset kostade och gick tillbaka till Ica Maxi för att fixa cash med choklad. Glömde helt bort det där med grönsaker till salladen, kom ihåg min hemlige vän på jobbet och min älskade man, samt chokladen till Gustaf.

Ringde tillbaka till pappa som ringt och avbokat tiden på den andra verkstan och berättat att den han skickat för uppdraget körde någon helt annanstans. Pappa och jag skrattade glatt åt morgonens bravader. Jag övervägde att ringa och skälla på Jocke lite eftersom han inte delgett mig informationen, men tog ett moget beslut, avstod och gav honom ett glansigt magasin och kärlek istället.

Nåväl. Gubbmercan fick sina sommardäck, vi andra fick oss ett gott skratt och snart säger jag god natt yxskaft…

Kommentera