Gillra fällor

I dag är det min sista dag på universitetet. Som student i alla fall. Det är min plan att jag nu efter 11 terminer tänker ta ut min examen. Det känns bra. Fast bra konstigt som sagt. Jag har ändå spenderat 5 och ett halvt år där. Men nu är även tiden som student över, flera epoker som avslutas här och jag ska inta nya.

Men innan jag lämnar universitetet helt ska jag gillra fällor till musikstudenterna. Bildkurserna håller nämligen till i Musikhögskolans lokaler och ibland, ganska ofta är det sisomså att dessa musiker eller de som bestämmer om huruvida vad som ska skrivas på löpsedlar angående uppseendeväckande händelser, de diskriminerar liksom bildstudenterna och därför ska jag sätta råttfällor på ett piano. Ett piano som står i bildkorridoren och som har fått stora skador av bildstudenterna och nu ska jag alltså tillföra två råttfällor.

Betet är en åttondelsnot och en sextondelsnot. Jag kan ingenting om noter, men tydligen är det sånt som man kan använda för att spela på t.ex. ett piano. Därför har jag gjort två färgglada råttfällor, en som ser ut som ett pussel och en som ser ut som en trasmatta. För då tänker jag såhär, att dessa råttfällor har en student som både är bild- och textillärare gjort, och hon har alltid en massa strängar på sin kreativa lyra att det är ett pussel att få ihop alla bitarna på rätt plats. Joråsåatt.

Kommentera