Getahult

När vi åkte hem från Öland åkte vi genom de småländska skogarna och besökte ett par kompisar i sitt finfina 1800-tals hus. Som ni ser. Och vilket arbete de har lagt ner på huset. Kika gärna in på deras blogg för att se hur de har gått till väga. Ett hästjobb om vi jämför med vår renovering.

För lite mer än en månad sen fick de en dotter och strax innan kunde de flytta in i huset. På något vis verkar det som att flytt, barn och hus hör ihop, det kommer mer eller mindre på samma gång. Och det kanske är bra, om man var orolig för att inte ha något att göra så att säga. Då tänker jag förstås även på oss själva.

Hur som helst så blev jag alldels kär i alla detaljer som nästan själva berättade en historia om huset. De breda träplanken på både golv och vägg, de gamla fina dörrarna och de stora öppna rummen. Själen i huset, det nya köket som sitter som ett smäck i mitten och välkomnar en när man kommer in genom den karakteristiska glasverandan och de påhittiga återbruken. För vad sägs om sänggaveln som är en gammal grind? Linn är nämligen en hejare på att återvinna, hon har t.ex. en egen butik i Kalmar. Den hittar ni här.

Ja, jag säger då det. Tjusigt värre och den där pickadollen, den hittade de när de rev upp ett golv. Tydligen någon som tröttnade på alla små cowboys när den senaste renoveringen gjordes. Roligt.

Så var det med det. Tack Getahult för ett varmt välkomnande. Och Tack Linn, Anton och Viola för att vi fick hälsa på er och äta god äppelkaka innan vår resa fortsatte hemmåt!

Kommentera