Gäststugan och jag

Den här fina lilla stugan som vi har, mannen och jag. Den fick jag liksom på köpet när jag träffade mannen. Bra kap, jag vet. Och gäststugan har huserat som förråd till nu eftersom vi la ner allt krut på att bygga ett uterum under förra hösten och den här våren. Men som ni förstår har bilden av det fina gästrummet legat och gnagt i mitt huvud sen vårt första möte. Men jag måste säga att vägen hit har kantats av svordomar, önskan av mer tid och avveckling av en fantastisk rododendron, som mamma skulle uttrycka det.

Men för att ni ska få se utvecklingen så tänkte jag dela med mig av händelseförloppet. Först kom vi på att det vore fint med ett nytt stort fönster, så att lite ljus skulle kunna komma in trots den fantastiska rododendron. Observera det tjusiga plastgolvet. Men när fönstret var insatt lassade vi återigen in diverse bra att ha saker. Och någonstans där kände jag, skjut mig, hur kan det få plats så mycket skit, på låt mig säga, max 10 kvm.

Sen tyckte jag att det var på sin plats att riva bort det där plastgolvet, alltså ut med all skit, och det var ett slitgöra utöver det vanliga. Inte att få ut allt, men att få bort golvet. Tidigare ägare hade använt hela sin samling småspik för att få fast det. Joråsåatt.

Och innan jag viste ordet av hade den fantastiska rododendron fått vika hädan för en liten frukostveranda. Fint som snus och skruva trall i en hel helg. För att sedan sätta gips på innerväggarna, spackla i skarvarna och återigen skyffla in förrådsgrejerna innan nästa etapp.

Sen köpte jag alldeles för mycket färg till utemöblerna som målades om, vilket resulterade i att golvet fick bli svart som natten. Snygg som bara den och förmodligen en scen där dammet får mest uppmärksamhet, men vad fals, en gäststuga. Det är ju ändå mörkt när man ska sova. Observera min sitta-på-knä-med-fötterna-position.

Under tiden så gnuggade jag mina inredningsknölar med orange som accentfärg. Och så var vi där, där vi är nu. Där gästrummet är inrett, invigt och nästan klart. Idag åker vi dit med den urtjsuiga kaminen som vi fått av mina Ölandsföräldrar. Dock så får den bara agera vansinnigt snygg ljusstake till skorsten och annat viktigt är på plats.

Nästa års projekt blir att byta fasad, så att gäststugan inte förväxlas med Emils snickarboa. Bara så att ni vet.

Kommentarer

 • Erika säger:

  Vilket arbete ni har gjort!
  Men väl värt det med tanke på resultatet.
  Fantastiskt fint!

  Den 15 oktober 2011 kl. 11:21
 • Eva säger:

  Åh tack!
  Hoppas att du kan hälsa på snart, trevlig helg fina du!

  Den 15 oktober 2011 kl. 11:26
 • Rellme säger:

  Alltså ni två, Eva och Jocke, är så fantastiskt duktiga på att göra snyggt i de mest hopplösa utrymmena!!

  Den 16 oktober 2011 kl. 21:52
 • Eva säger:

  Tack Rellme! Det finns hopp för alla små utrymmen om vi får sätta tänderna i dem 😉

  Den 16 oktober 2011 kl. 21:56

Kommentera