Fulfredag….

Mannen har lämnat mig i en lägenhet fylld av en odör från tigerbalsam. Kanske gynnar det min gäckande förkylning. Jag slår i alla fall rekord i nysningar.

Med förfinade fotspår klev jag in på ICA i mannens skor för att få behålla mockasinerna på. Förbannad av att förkylningen har tagit greppet om min fredagsfeeling. En fredag som bjöd upp till fest men som abrupt avslutades med ett frustande, hostande och prosit.

Dåligt tålamod och svagt immunförsvar en fredag är en knagglig kombo. Särskilt när mannen svidar om till finskjortan och kavajen. Jag agerar fantastisk chaufför och rynkar på näsan.

I samma veva som jag hostar så att katten drar öronen åt sig öppnar jag min favoritglass och inser att, är jag sjuk så är jag sjuk. Då spelar det ingen roll att det är fest.

Men jag kan lura halsen en stund med Ben & Jerry’s och förhoppningsvis bli av med ungdomsfinnarna på hakan med anisktskrubb, rensa öronen på gammalt groll och drömma mig bort bland kök och badrum innan jag återigen kryper till kojs i min sparkdräkt och tar en helg likt doktorns rekommendationer på den lokala tidningens löpsedel; ”Ta en skit i allt helg”.

Ja, så får det nog bli. Eller i alla fall en skit i fredagen, då.

Kommentera