Frukostmötet

Igår morse var jag på Clarion och tog del av deras frukostbuffé. Det var en så kallad företagsfrukost. Dit får man gå och mingla en gång i månaden under förutsättningen att du har anmält dig och ditt företag. Alltså att du är företagare. Det går inte bara att pipa dit och snylta på buffén. Nej nej. Du bör ha en affärsplan i rockärmen och en massa visitkort i innerfikan. Det hade jag. Dessvärre hann jag inte med så mycket mingel som jag önskade så till nästa månads frukost ska jag vässa mig och visa att jag minsann kan måla och dessutom gör det bra.

Under frukostmötet är det olika företagare som presenteras och som själva presenterar sina företag och affärsidéer. Igår var det bland annat VD:n för Statoil Brändåsen som pratade om varför just han har lyckats så bra och vilken service och ”full-i-fan” anda han har på sitt företag.

Temat för frukosten var värdskap. Du är värdskap och ger service. När den meningen yttrades funderade jag på var jag ska göra av all min service, jag kanske också kan bli föreläsare och berätta om det lilla extra? För ibland ger jag så mycket service att jag blir trött på mig själv, kommer ni ihåg den där tysken med barnbarnet på Böda Sand precis innan sommaren? Vad var det, för honom var det verkligen det lilla (stora) extra, för mig var det en stor gnutta service och ett uns av att jag inte kan låta bli att hjälpa andra…

Nåväl. Jag är egen företagare och jag ska minsann visa att jag är en fena på färgglad finurlighet.

Kommentera