Frostig fredagsmorgon

Innan jag visar garaget så måste jag dela med mig av morgonen. Eftersom Frank vaknar 05.20 och är i sitt esse, bestiger berg och pratar med katten så är det inga svårigheter att komma upp på morgonen även om jag helst av allt vill sova ett tag till. Men det är inte aktuellt. Så därför gick vi ut på promenad extra tidigt idag. För att fånga dagen från första stund, så att säga.

De första vi mötte var två rådjur som åt äpplen från komposten, frosten och dimman gifte sig med varann och i hagen stod korna blickstilla som om de tänkte att om vi inte rör oss så ser de oss inte. Men Frank och jag gick inte på den lätta.

Fåren däremot lattjade runt lite och fick sig ett spratt när gässen lättade en bit bort. Rönnbären var frusna och familjen svan åt frukostbuffé med sothönorna i soluppgångens varma sken.

Örebro och Rävgången kan också, det är tydligen inte bara på Öland som solen går upp och hänför mig. Haha. Och mitt nya favoritmotiv tycks vara en fjäder i motljus, gärna en där nattfrosten börjar smälta och varje vattenpärla speglar horisonten. För att inte tala om dropparna. Igen. De där dropparna alltså, titta noga så ser du soluppgången i varje droppe. Uppochner.

Aja. Ni ser ju själva. Trots att jag gärna vill dra täcket över huvudet och försöka få Frank att somna om så är just dessa pigga morgnar anledningen till att hela dagen blir bra. Med andra ord en fantastisk frostig fredagsmorgon.

Så, igen. Carpe fucking fredag kamrater!

Kommentera