Frökentofflor

Något som är praktiskt är inneskor, särskilt om man som jag arbetar som dagisfröken. Och ja, jag säger både fröken och dagis. Det där med begrepp hit och dit tycker jag i det här avseendet bara är töntigt. Huvudsaken är väl vilken pedagogik och vilka huvudmål man strävar mot för att barnen ska få en så bra och lärorik vistelse som möjligt.

Nåväl, inneskor är bra på dagis om jag inte vill få potatis, banan, smulor och annat som hamnar på golvet mellan tårna eller insmetat i strumporna. Därför tog mannen och jag en tur till Marieberg. Efter en snabbturné i alla skoaffärer kom jag på att hälsobutiken Life har mer fotriktiga sandaler än något annat ställe, och för ett ögonblick var jag beredd att lägga 800 svenska riksdaler på ett par typiska och klassiska Birkenstock.

Men där förstår ni hälsar inte ens expediten och frågar heller inte om jag vill ha hjälp trots att jag provar x antal fula skor för min image. Hon hade minsann också behövt gått på en servicekurs, och kanske dessutom gått på ett dagis där service är ett av de främsta ledorden. Jag säger, tack men nej tack, ska jag handla där vill jag minsann bli sedd, få hjälp och gärna bli överträffad av mina förväntningar, men nej, likt SJ så arbetar inte personalen på Life så.

Det resulterade i att jag istället köpte ett par tokiga leggings, en tjusig klocka (klockorna nu för tiden kostar ju lika lite eller mycket som att byta batteri i en gammal…) och fem par färgglada strumpor som potatisen, bananen, smulorna och det andra som hamnar på golvet kan smetas in i.

Så var det med det. Och gå för tusan inte till Life på Marieberg om du vill ha bra service, det är nämligen inget som de har i sitt sortiment, inte ens i pulverform.

Kommentera